Menu

Carintreggeland

Over Carintreggeland

Carintreggeland is een organisatie voor wonen, welzijn en zorg. De ruim 30 locaties bieden diensten op het gebied van o.a. thuiszorg, dagverzorging, kortdurende opname en bemiddeling voor huishoudelijke hulp en verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg. Carint is werkzaam in de regio Twente.

Opdracht

De samenwerking tussen Carintreggeland en IFC is begonnen in 2006 met organisatie-advies na de fusie tussen Carint en Reggeland Zorgvoorzieners. Sindsdien heeft IFC op verschillende locaties ondersteuning geboden bij de nieuwbouw van verschillende locaties, de omslag van backoffice werken naar frontoffice werken, van sluiting van de productiekeuken naar inkoop van convience, implementatie van nieuwe maaltijdconcepten, training en coaching van de gastservicemedewerkers en het verrichten van Eten&Drinken Analyses.

In de periode december 2011 – maart 2012 hebben binnen zorgorganisatie CarintReggeland op locatie Het Woolde te Hengelo metingen plaatsgevonden met behulp van onze Gastvrijheidsbarometer. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie is een aantal bewoners gevraagd naar hun beleving met betrekking tot alle aspecten rondom gastvrijheid en het eten en drinken. Deze metingen zijn verricht door een verzorgende medewerker Welzijn & Activering van CarintReggeland en een IFC medewerker.

Resultaat

Tijdens de metingen werden er vragen gesteld met betrekking tot de tevredenheid over de warme maaltijd, de broodmaaltijd, het restaurant en het personeel. Hoewel de respondenten tevreden tot zeer tevreden zijn over de zorginstelling, kwamen er een aantal aandachtspunten tijdens de metingen naar voren. Deze zijn verwerkt in een actieplan ter verbetering van de gastvrijheid. Dit actieplan is gelijk na afronding van het onderzoek door CarintReggeland in gebruik genomen.

Interesse?

Maak een afspraak voor een adviesgesprek met een IFC adviseur.

hans_woolderink

Contact

ing. Hans Woolderink

0546-578118

h.woolderink@ifcgroep.nl