Menu

Schoonmaakbarometer

Hoe schoon is uw omgeving waarin uw verblijft, op bezoek komt of werkt?
Ieder mens heeft, een andere verwachting en beleving van schoon, gevoed door, persoonlijke achtergronden, ervaringen en behoeften. Wat iemand waarneemt, wordt vertaald naar een persoonlijke beleving. Deze beleving is positief wanneer minstens aan zijn verwachting van schoon wordt voldaan.

Met de schoonmaakbarometer van IFC meten we hoe schoonmaak bij een organisatie. Is het echt goed schoon? Of mag de dweil toch vaker worden gebruikt? Hoe schoon is het sanitair?, worden er veiligheidsborden geplaatst?, Hoe schoon is de kamer? etc.

 


Hoe werkt de Schoonmaakbarometer?

Met de schoonmaak barometer worden er gerichte vragen gesteld over de schoonmaak zodat u als organisatie een objectief beeld krijgt van de schoonmaakbeleving van de bezoekers, familie en medewerkers op de locatie. Wat is er goed aan de schoonmaak en welke onderwerpen kunnen er verbeterd worden. Daarnaast worden er vragen gesteld over de schoonmaak maar ook de schoonmaakmedewerkers. Door dit onderzoek uit te voeren krijgt u als organisatie een meting waarmee u de kwaliteit van de schoonmaak kan bijstellen wanneer dit nodig is.

Vragen die gesteld kunnen worden:

  • Hoe schoon ervaart u het sanitair?
  • Hoe tevreden bent over de schoonmaakmedewerkers?
  • Heeft u suggesties of ideeën wat betreft de schoonmaak?